WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG je Nemačka kompanija sa sedištem u Mindenu, osnovana 1951. godine. i vodeći je proizvodjač terminala (konektora, klema) i programabilnih kontrolera.

Kompletan asortiman Wago proizvoda (DIN kleme ili stezaljke, PLC kontroleri, Interfejs moduli, Releji, Napajanja, Winsta program…) je baziran na principu ostvarivanja kontakta putem žičane opruge omogućavajući na taj način konstantni kontakt tj. zateznu silu na svim terminisanim mestima zadovoljavajući na taj način zahtev za 100% sigurnim i konstantnim kontaktom tokom eksploatacije. Proizvodni asortiman se može podeliti, uslovno rečeno, na dva segmenta: Elektrika i Automatika.

Fleksibilnost i sloboda prilikom dizajniranja sistema su glavne prednosti modularnih uredjaja za decentralizovanu automatizaciju. Wago je prezentovao ovakav sistem 1995. godine pri kome čvorovi sistema mogu da se upare za definisanu aplikaciju kao blokovski sistem nadogradnje. Od tada konstatno radi na usavršavanju sistema koji je našao primenu u mnogim poslovnim i industrijskim segmentima: Železnice, Brodogradnja, Avio industrija, Automatizacija zgrada i Industrijskih procesa, Procesne industrije i tako dalje.

Karakterstika kontakta putem opruge je da je maksimalno otporan na vibracije tako da se ostvaruje konstantni i stabilni kontakt na svim priključnim mestima u sistemu omogućavajuci na taj način izuzetno pouzdan sistem konekcije i u składu sa time je našao svoju primenu i u najsofisticiranijim industrijama.

WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG kompletne kataloge na engleskom jeziku kao i prateće brošure u PDF formatu možete preuzeti sa sledećeg linka:

Unošenjem pojedinačne sifre artikla možete preuzeti detalje i tehničke karakteristike proizvoda putem online kataloga/eshop-a:

Stojimo Vam na raspolaganju za dalju komunikaciju i pitanja sa vaše strane u vezi WAGO proizvodnog programa, komercijalno-tehnickih uslova, kao i dalju koordinaciji u cilju uspostavljanja dugoročne poslovne saradnje.

Rail-mounted terminal blokovi i rail-mounted terminal blokovski sistem

Širok asortiman instalacionih klema za montažu na DIN šinu (rail-mounted) kao i kompletnih modularnih sistema uključujući i prateći instalacioni pribor.

PCB terminalni blokovi i kleme

Široki asortiman PCB klema i konektora za potpuno automatizovanu ili manuelnu montažu na elektronskim štampanim pločama. Konekcija provodnika se ostvaruje bez šrafova ili putem odgovarajućih kratkospojnika.

Instalacioni konektori, terminal blokovi i kleme

Instalacioni bezšrafni konektori za razvodne kutije i kleme opšte namene.

Automatika (WAGO I/O SYSTEM)

WAGO-I/O-SYSTEM predstavlja modularni decentralizovani sistem za primenu u bilo kom poslovno industrijskom segmentu. WAGO modularni I/O system kontrolera i pratećih ulazno izlaznih modula obuhvata serije 750, 750XTR, 753, SPEEDWAY, IPC, TO-PASS i omogućava maksimalnu slobodu i fleksibilnost prilikom dizajniranja CSNU sistema.

Interface Electronic

Kompletan asortiman komponenti za povezivanje, releji i optokapleri, modularni višekanalni interfejs moduli, pretvarači signala, napajanja, prenaponska zaštita, strujni mrežni transformatori, Radio technology itd.

Označavanje, Štampači i dodatna oprema

WAGO u ponudi ima široki asortiman proizvoda i materijala za označavanje kao i alat za montažu i pouzdanu instalaciju proizvoda.

Software

WAGO obezbeđuje kompletan software za vaše potrebe. Sav neophodan alat za konfigurisanje, programiranje i vizuelizaciju.